HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Javított a Flyers

2010.10.27. 11:35 PhillyFun

Egy nagyon gyenge játékkal Columbusban kapott ki a Philadelphia Flyers, kedden viszont már saját jégen, a Buffalo ellen javított. Ez volt az a meccs, amire minden Philadelphia-szurkoló számít a tavalyi nagydöntőstől.

A columbusi produkció láttán nem véletlen volt nagyon ideges Peter Laviolette edző. A szakember elmondta, ha nincs energia és érzelem a játéban, akkor nincs eredmény sem. „Negyven percig semmit sem csináltunk, nem nyomtunk, agyatlan hokival póbálkoztunk. Szenvedély kell ehhez a játékhoz, ebből sem mutattunk semmit, így nem lehet meccset nyerni.

A találkozón a Blue Jacketből Kyle Wilson első gólját lőtte, Mathieu Garon pedig 28 védést mutatott be. Az utolsó húsz percben már nagyon nyomott a Flyers, ekkor 12-4 volt a kapura lövések aránya, de csak egy gólt sikerült lőni, Ville Leino talált be, Dany Briere az idei első gólpasszát jegyezte. A végén még Scott Hartnellt is kizárták, az amúgy sportszerű meccsen ezen kívül csak kilenc kisbüntetés volt. A meccs staisztikái itt olvashatók.

Várható volt, hogy az edző fejmosásnak meglesz az eredménye. A Buffalo ellen meg is volt. Nagyszerű meccsen nyert 6-3-ra a csapat, Dany Briere és Claude Giroux is gólt lőtt és gólpasszt adott. A kapuban Szergej Bobrovszkij karriercsúcsnak számító 32 lövést fogott meg. Nyikolaj Zsergyev megint betalált és az utolsó pillanatokban Andreas Nodl is eredményes volt, a 23 éves osztráknak ez volt pályafutása második gólja, 19 361 néző szurkolt a Wells Fargo Centerben.

Ami a korábbi meccseken nem nagyon ment, az emberelőnyös helyzetek kihasználása. Öt a négy ellen 2/3, kettős emberelőnyben pedig 1/2 volt a mérleg. Ráadásul a legutóbbi szezonban a Buffalo ellen egyszer sem sikerült gólt szerezni előnyből. Hat gólt ebben a szezonban először ütött a Flyers. A meccs statisztikái itt olvashatók.

A Philadelphia legközelebb pénteken a Pittsburgh-gel játszik. Ebben a hónapban már harmadszor. Az első játéknapon 3-2-re nyert a Flyers, aztán hazai jégen 5-1-es vereséget szenvedett. Szombaton pedig Philadelphiában a New York Islanders következik, amely nagyon jól kezdte a szezont.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr662402564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása