HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Véget ért az idény a Phiadelphia Philliesnek

2010.10.24. 16:35 PhillyFun

Tavaly a World Seriest, idén a National League Championship Seriest bukta el a Philadelphia Phillies. A San Francisco a sorozat hatodik meccsén Philadelphiában nyert, így idén a Giants és a Texas Rangers játszik az Major League bajnoki címéért.

Csütörtökön még sikerült visszahozni a reményt, hiszen a Phillies előb 0-1ről 3-1-re fordított, majd a két pontos előny Werth második home runjával is meg is tudta őrizni. Roy Halladay így győztes meccset jegyzett dobóként. A Philliesnek ekkor még a 13. csapat lehetett volna, amely 1-3-as hátrányból fordítva be tudjon kerülni a World Seriesbe.

Nem sikerült. Hiába vezetett már az első innings után 2-0-ra a Phillies, a nyolcadikban Uribe home runjával fordított. Ekkor már nem a kezdő Oswalt, hanem Madson volt a pitcher. Az utolsó játékrészben a Phillies támadhatott, Polanco már a second base-n áltt, de Howardot kiejtették, a San Francis nyert, összesítésben 4-2-vel jutott a World Seriesbe. Nem kis feszültségekkel telt a meccs egyébként. A Phillies játékosa, főleg a védekezésben elkéepsztő hibákat vétettek, a sokszor biztosan fogott labda, most rendre kiperdült a kezekből, a harmadik inningsben majdnem egymásnak estek a felek.

Érdekesség, hogy a tavalyi két döntős, a New York Yankees és a Philadelphia Phillies is ott volt az elődöntőben, de mindkettő elbukta az utolsó sorozatát. A fináléban a Giants ellenfele a Texas Rangers lesz. A San Francisco 2002 után jutott megint a döntőbe, 1954 után lehet megint világbajnok, akkor még New York Giants néves sikerült nekik. A Texas Rangers, amely 1961-ben Washington Senators néven alakult és 1972-ben költözött a texasi Arlingtonba, először nyert meg az American League-t, így most játszhat először a bajnoki címért. A National League MVP-je egyébként a Giants center fieldje Cody Ross lett.

10.21.: San Francisco Giants-Philadelphia Phillies 2-4
San Francisco AT&T Park, 43 713 néző.
Győztes dobó: Halladay (W 1-1) SO 5, ERA 4,15, 6,0 innings.
Home run: Werth (2, 9th inning off Ramirez, R, 0 on, 0 out).
Tripla ütés: -
Dupla ütés: -
Összes bázis: Polanco; Utley; Werth 4; Rollins; Ibanez 2.
RBI: Victorino (2), Polanco (5), Werth (4).
Run (4) Victorino, Werth, Ibanez, Ruiz
Hit (6) Ibanez 2, Polanco, Utley, Werth, Rollins.

10.23.: Philadelphia Phillies-San Francisco Giants 2-3
Philadelphia, Citizens Bank Park, 46 062 néző.
Vesztes dobó: Madson (L 0-1) SO 3, ERA 1,35, 2,0 innings.
Home run: -
Tripla ütés: -
Dupla ütés: Utley (1, Sanchez, J), Howard (4, Bumgarner), Ibanez (1, Bumgarner).
Összes bázis: Rollins; Utley 2; Howard 3; Victorino 2; Ibanez 3.
RBI: Utley (1), Werth (5).
Run (2) Polanco, Utley
Hit (8) Howard 2, Victorino 2, Ibanez 2, Rollins, Utley.

Szólj hozzá!

Címkék: sport baseball mlb philadelphia phillies

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr322395396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása