HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Jevgenyij Nabokovot akarja a Philadelphia

2010.06.27. 14:32 PhillyFun

A hétvége legfontosabb eseménye természetesen a draft volt, ahol csatárokat választott a Philadelphia Flyers. Csak a harmadik körben, a 89. helyen mondta be a csapat igazgatója, Paul Holmgren az első nevet. A center Michael Chaput-ra esett a választás. Mellette két bal-, egy jobbszélső, illetve két hátvéd játékjoga került a csapathoz. A hajtás alatt bemutatjuk őket, közben erősítene is a Flyers, a játékos piacon is elindult a mozgás. Dan Hamhuis vagy Jevgenyij Nabokov kerülhet Philadelphiába. Kapust mindenféleképp igazolunk.

2004-ben választott ennél később a Philadelphia Flyers. Akkor a 92. helyen Rob Bellamyt választottuk, aki azóta sem mutatkozott be a Flyersben, jelenleg az AHL-es Adirondack Phantoms, azaz a farmcsapat játékosa. Bízzunk abban, hogy idén tehetséges fiatalokat sikerült draftolni, akik előbb-utóbb a csapat segítségére lesznek. Nézzük kik is ők.

Michael Chaput (3. kör, 29. választás, kanadai, QMJHL – Lewiston Maineiacs)

A képen látható, 1992. április 9-én született center a Lewiston játékosa, 2009-ben 29 meccsen 3+7-ig, idén 68 találkozón 28 gólig és 27 gólpasszig jutott.

Tye McGinn (4. kör, 29. választás, kanadai, QMJHL – Gatineau Olympiques)

McGinn már 20 éves, 1990. július 29-én született. Az Ottawa 67ers-ben kezdett 2007-ben 59 meccsen 3 gólig és 8 gólpasszig jutott. 2008-ban került a Gatinerau-ba. Előbb 48 meccsen 30 pont (8+22), majd 50 találkozón 62 pont (27+35) volt a mérlege a balszélsőnek.

Michael Parks (5. kör, 29. választás, amerikai, USHL – Cedar Rapids)

A jobbszélső Parks is csak 18 éves. A Cedar Rapidsban 51 meccsen játszott 11 gólt lőtt és 11 gólpassz adott.

Nicholas Luukko (6. kör, 29. választás, amerikai, High-CT – The Gunnery)

A fiatal játékos a Philadelphia sportéletéért felelős társaság, a Comcast-Spectacr elnökének, Peter Luukkonak a fia. A fiatal védő 15 ponttal zárta az idei szezont a United States High School Divisionban.

Ricard Blidstrand (7. kör, 26. választás, svéd, AIK Junior)

Az egyetlen nem tengerentúli választott a svéd védő, aki a Djurgarden 16 évesei között kezdte karrierjét, 2009-ben igazol a másik stockholmi csapathoz, az AIK-hoz, ahol ebben a szezonban már leginkább az U20-as bajnokságban szerepelt, mégpedig 33 meccsen 2+6-tal zárt. U18-as svéd válogatott.

Brendan Ranford (7. kör, 29. választás, kanadai, WHL – Kamloops Blazers)

A 18 éves játékos harmadik évét zárta a WHL-es Kamloopsban. Ebben a szezonban már 72 meccsen játszott a balszélső. 29 gólt lőtt és 36 gólpassza volt

A draft mellett beindult a játékos piac is. A Flyers mindenféleképp kapust akar a nyáron szerződtetni, előbb a The Philadelphia Inquirers arról számolt be, hogy öt olyan kapus van a klub látókörében, akik közül egyet szerződtetni szeretne. Jonathan Bernier és Jonathan Quick mindketten a Los Angeles Kings kapusai. Utóbbinak óriási szerepe volt abban, hogy a kaliforniai csapat 18 év után playoffban szerepelhessen. Rajtuk kívül Cory Schneider (Vancouver), Dan Ellis (Nashville) és Chris Mason (St. Louis) lehet az esetleges érkező. Sőt, a hétvégén derült ki, hogy a Flyers szívesen látná a bostoni Tim Thomas is a kapuban. A 36 éves ketrecőrnek a szerződés szerint 15 milliót kell fizetni a szerződéséből hátralévő három évben.

Közben egy komolyabb igazolás is szóba került. Az igazgató Holmgren a San Joséval is tárgyal Jevgenyij Nabokov (a képen) ügyében, a 35 éves kapus 6 milliót kapott a legutóbbi szezonban. Már napokkal korábban írtak arról a lapok, Dan Hamhuis, a Nashville 27 éves védője Philadelphiába igazol. Aztán a hírek arról szóltak, ha nem sikerül megegyezni Hamhuisszal, aki a lgutóbbi szezonban 78 meccsen 5 gólt lőtt és 19 gólpasszt adott, akkor Nabokov kerülhet a Flyershez. Amint friss információval rendelkezünk, beszámolunk róla. Mindenesetre Holmgren optimista, hiszen kijelentette, biztos benne, hogy a szabadügynökké váló Michael Leighton hosszabbítani fog.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr372113546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása