HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Doug Collins lett a Sixer főedzője

2010.05.21. 11:19 PhillyFun

Ami az elmúlt napokban csak pletyka volt, az csütörtökre valóság lett. Doug Collins lett a Philadelphia 76ers franchise történetének 23. főedzője. Négyéves szerződést kapott.

Colinst az Illinois State-ről draftolt a Sixers 1973-ban az első kör első választottjaként. 1973 és 1981 között csak a 76ers játékosaként szerepelt az NBA-ben. Pályafutása során 415 meccsen 7427 pontot dobott, 1339 lepattanót szedett és 1368 asszisztot adott, négyszeres NBA-All Star játékos. 1972-ben ezüst érmet nyert a müncheni nyári olimpiai játékokon.

Edzői karrierje a Chicagóban kezdődött, három szezont húzott le a Bullsnál, majd újabb hármat a Detroit Pistonnál, 2001 és 2003 között a Washington főedzője volt. 619 alapszakaszmeccsen 332 győzelem és 287 vereség a mérlege.

Közben Evan Turner, akit a Philadelphia szeretne draftolni, érdekes nyilatkozatot tett. A most még az Ohio State játékosa azt mondta, úgy gondolja ő lesz az idei játékosbörze 1/1-ese. Ezt pedig azt jelentené, hogy nem a Sixers, hanem a Washington játékosa lenne a következő szezonban. Turner azért hozzátette, nagyon tetszik neki Philadelphia, nagyra értékeli Iguodala, Holiday és Thaddeus Young játékát, de majd a New York-ban, a Madison Square Gardenben dől el a sorsa.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: sport kosárlabda nba philadelphia sixers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr182020258

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása