HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Boo Robinson Eagles-játékos lett, ez történt a Minicampben

2010.05.18. 16:00 deny79

Újabb hírösszefoglaló cikk következik, szó lesz benne a nyári menetrendről, Boo Robinsonról, Minicampről, DeSean Jacksonról, Peter King furcsa „off-season” rangsoráról, Eagles-szel kapcsolatos filmekről, illetve a 3-4 kérdése is érintve lesz.

Peter King-gel kezdeném a sort. Gondolom, ismeretlen legtöbbeteknek a neve. Számomra tavaly óta nem, ekkor is volt egy érdekes rangsora a szezon előtt, nálam azzal leírta magát. De erről majd kicsit később, mindenki ítélje meg a következőket úgy, ahogyan jónak látja. Peter King elvileg írt egy a power ranking-et, amivel még nem is lenne baj. Első helyen jelölte az első fordulóban a Lincoln-ra látogató Green Bay Packers-t. Bizony, Aaron Rodgers King szerint SB győzelemre vezeti a sajtfejűeket. Indoklása: Packers-é a Saints mellett az egyik legjobb offense, övüké volt a legjobb pont különbség, illetve a pass rush kimagasló. (Hát, azért szerintem azon még dolgozni kell…) Igen, ennyi. Második helyre az örökesélyes, de a végén általában elbukó San Diego-t jelölte. Jóslása szerint, Ryan Matthews is jól fog teljesíteni, de Rivers vezérletével (MVP lesz, és 4500 yardot passzol) szárnyalnak a San Diego-iak. A következő pár csapatot csak leírnám, hiszen ez az Eagles blogja, hiába lenne jó pár hozzáfűznivalóm, most azt hagyjuk, tehát harmadik helytől sorrendben: Ravens, Colts, Saints, Dolphins, Jets, Panthers, Giants, Cowboys, Seahawks, Steelers. Véleménye szerint ezek a csapatok jutnak a PO-ba, illetve ebben az erősorrendben. Lehet vele vitatkozni, az biztos. De hol az Eagles, mi a „Play-Off bubble”-be kerültünk, 15. helyen vagyunk rangsorolva. (Igazából ez még lehetne is reális akár, de nem ilyen sorrenddel). Indoklás: kedveli Kolb-ot, de 12 győzelmet nem tud elérni idén (ezek szerint a Giants és Cowboys is az NFC East-ből eléri a 12-4-et minimum). Természetesen, hihetnénk azt is, hogy Peter King egy zseni, hogy ezt így látja. (Ha ez így bejönne, akkor minden cikkbe beleírnám a nevét) De van egy bökkenő, tavaly szezon előtt, augusztusban kiadott egy PR listát. Azon egy bizonyos Chicago Bears került az első helyre, míg a 24.-re a Saints… Innentől mindenki vonja le a következtetésit.

A következő egy rövidebb, de annál tényszerűbb közlés: hivatalosan is eldőlt: július 26.-án kezdődik a rookieknak, illetve a kiválasztott veteránoknak a Traning Camp, a többiek pedig 3 nappal később, 29.-én csatlakoznak majd. A Traning Camp helyszíne Betlehemben lévő Lehigh.

Boo Robinson-é a következő bekezdés. Ma, vagyis tegnap igazoltuk le a Wake Forest egyetemről. Boo DT-t játszik, 3 évre írt alá. A draft előtt a 30. legjobb DT-nek rangsorolták (összesen 150 DT volt). Wake Forest-en stabil kezdő volt az elmúlt két évben, tavaly 12 meccsen 47 tackle-t, 5 sacket ért el. Az iskola történetének 10. legjobb DT-je lett, karrierje során 11,5 sacket ért el. Tavaly egyetlen egy meccsen nem kezdhetett, büntetését töltötte, mivel egy edzést kihagyott. Ügynöke, Albert Elias szerint az Eagles egy igazi gyémántot talált személyében, gyors, kitartó, fejlődésképes. Minden megvan benne ahhoz, hogy bekerüljön akár már idén a csapatba. Robinson egyébként, ha tavaly kijött volna a draftra, valószínűleg a 3. kör környékén elviszik. Ám visszament, visszaesett a teljesítménye, edzés ellógása is volt, értéke így nagyot esett. Robinson-nal együtt már 6 DT van a rosterünkön: Bunkley, Dixon, Laws, Owens, Patterson és ő. Sok sikert kivánunk neki innen is!

Jöjjön egy kis érdekesség is, 5 olyan film, mely valahogyan kapcsolatba hozható a csapattal, és Holywoodban is befutott.

5. Ace Ventura – Mindenki ismeri a filmet, szerintem, valószínűleg emlékeztek is rá, a Dolphins elég sokszor felbukkan a filmben. Sőt, a film végén egy Super Bowl-t is mutatnak, ahol a Miami ellenfele az Eagles bizony.

4. The Garbaga Picking Field Goal Kicking Philadelphia Phenomenon – Megmondom őszíntén, életemben nem hallottam erről a filmről, állítólag egy centerről szól, aki az utcáról kerül a csapatba, de erre nem mernék megesküdni.

3. Legyőzhetetlen – Erről nem kívánok semmit sem írni, nincs egy hete, hogy felkerült ide is.

2. E-A-G-L-E-S documentary – Erről sem hallottam még, elvileg egy történelmi dokumentumfilm a 2004-es szezonról.

1. Big Fan – A legújabb sikeres amerikai focis film, melyben elég jelentős szerepet kap csapatunk. Terveim szerint hamarosan ide is felkerül linkekbe.

Egy kis rövid hírecske, elég bulváros: a kinti sajtó kikiáltotta DeSean Jackson-t az új TO-nak. Ennek tényleg van egy kis alapja azért. D-Jax-et és TO-t sem kell senkinek bemutatni. DeSean kezdetektől fogva nem a csendességével hívta fel magára a figyelmét, pozitív egoizmus is társul játéktudása mellé. De hát, WR, mit várunk? J TO anno ugyanilyen volt, Frisco-ban elsősorban a tehetését és sebességét látták, majd Philadelphiában egy új irányítóval együtt még jobban kibontakozott az igazi arca. Jackson is eddig tehetségével tűnt fel elsősorban, ám D-Mac távozott, és Number Ten kijelentette, nem fog hiányozni. Persze, ez lehet egy kis önbizalom dopping Kevin Kolb irányába is, de ne legyünk naivak, ez egyértelműen annak a jele, hogy ki lesz az offense új arca Jackson szerint. Azért remélem, ő nem megy el Dallas-ba, és nem utáljuk meg.

Nézzük, mi történt a Minicamp során eddig. Az amerikai portálok kiemelték az Eagles minicamp-jét, hiszen az NFC East-ből egyedül az Eagles hívta meg az összes veteránját szinte. Persze, mindenhol Kevin Kolb fotókkal illusztrálják, és felette a szalagcím: Kolb era begins. Azért ennél egy kicsit több is történt, természetesen Kevin van a középpontban, nem a Rookie-k, de most az ő vezéré képzése a legfontosabb. Egyik legérdekesebb felvetés: A.Q.Shipley eséllyel pályázik a C posztra. Ehhez kellenek a sérülések is, illetve kellettek, de állítólag eddig nagyon jól dolgozik, és az O-Line edző szerint elképzelhető, hogy akár a szezon folyamán kezdőként is pályára kerül. Jeff McLane szerint (Eagles forrás, twittereseknek ismerős lehet) a csapat nagy része boldog, hogy a változás elkezdődött, és bíznak Kevinben, mindenki maximálisan támogatja (itt kiemeli Vick-et, aki rendkívül sokat beszél vele négyszemközt). Bradley is szóba jött, a képek alapján maximálisan felépült, szeptemberben akár ott folytathatja, ahol egy éve kellett volna. Visszatérve Vick-re, boldog, hogy back-up QB lett, reméli élni tud a lehetőségekkel, amikor a csapaton segíthet, de legfontosabb feladatának Kevin felkészítését tartja a franchise QB posztra. Marry Mornhinweg-et (OC) kérdeztéd az újságirók, mi a legjelentősebb különbség Donovan és Kevin között, mire a válasz: Donovan karja egyértelműen erősebb, ő egy passzal el tudta érni, amit Kevin 2-vel, vagy néha 3-mal fog. De Kolb pontosabb lehet, nagyon hamar, emelett fiatalabb, atletikusabb, de nem annyira, mint ennyi idősen McNabb volt.

Végére maradt a 3-4, a kérdés már nem az átállás szerencsére, hanem, hogy milyen gyakori lesz a használata? Újra kiemelik a cikk írói, a draftolt játékosok jobban passzolnak egy 3-4-es rendszerbe, mint a 4-3-ba. McDermott (DC) nem tagadja, hogy egyes szituációknál elképzelhető, hogy 3-4-ben állnak fel, ahol Brandon Graham nagy szerepet fog kapni. A baj továbbra is a NT hiánya, Patterson és Bunkley sem akkora játékos, hogy a fal közepén bevethető legyen. Ám minden bizonnyal a 3-4-en még sokat fog dolgozni az egész csapat a Traning Camp során, és kiderül, mekkora szerepe lesz. (Pár rosszmájú szerint, Graham húzása előrevetíti azt is, ha Sean McDermott idén bukna, és jövőre új DC lesz, aki esetleg át szeretne állni 3-4-ra, akkor Brandon már adott, és NT-re rá lehet menni akár korán.)

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr912012296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása