HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Folytassa, Flyers!

2010.05.16. 14:30 PhillyFun

Nem sok idő maradt pihenésre a Flyers játékosainak. A pénteki bravúros, történelmi siker után vasárnap jön a következő megmérettetés. Először az idei playoffban, otthon kezd a Philadelphia, a hasonló bravúrokat bemutató Montreal lesz az ellenfél.

Cseppet sem tréfásan nyilatkozta tegnap este Danny Briere, hogy még nyolc meccset kell megnyerni és megvan a kupa. Az tény, hogy mentálisan nagyon sokat adott a csapatnak, hogy történelmi győzelmet aratott Bostonban, amellyel 0-3-ról fordított. De hasonló mondható el a Montrealról is, amely kiverte az alapszakasz-győztes Washingtont, majd megint hetedik meccsen a Pittsburgh-öt, mindkétszer idegenben.

Két, közel azonos erősségű csapatról van szó, ezt mutatja, hogy az alapszakaszban négy meccsen kétszer a Montreal, kétszer a Philadelphia nyert. Egyszer-egyszer idegenbeli sikert arattak a csapatok. A Montreal volt az a csapat, amely 1976-ban véget vetett a Flyers két éve tartó győzelmi szériájának, 1974-ben és 1975-ben a Flyers nyert, majd 1976-ban 4-0-lal verte ki a Flyers, a Canadiens megnyerte a bajnokságot, 1979-ig sorban négyszer volt első. Ez a hatodik playoff-párharc a két csapat között, a Montreal 3-2-re vezet.

Sok múlik azon, hogyan folytatja Jaroslav Halak a kapuban, illetve Michael Cammallerinek sem szakad-e meg a gólérzékenysége. A Montreal egyértelműen a szlovák kapusnak köszönheti az eddigi sikert, egészen elképesztően és sokat fogott meg az eddigi 14 meccsen. A győzelmek tekintetében, védések számában és védéshatékonyságban is vezeti a playoff ranglistáit. Azokon a meccseken, amikor 31, vagy annál több lövést kapott egyszer sem szenvedett vereséget a Montreal. Cammalleri pedig, az eddigi 14 meccsen 12 gólt lőtt. 1975 óta nincs ilyen eredményes támadója a kanadai csapatnak, de a franchise történetében is csak hat olyan akadt, aki egy tucat gólt lőtt a rájátszásban.

A Philadelphiának a csapat egységében rejlik az ereje. Míg a Montreal első sora 37, a második 26, a harmadik pedig csak 8 pontot szerzett 14 playoff meccsen, ezek az adatok a Flyersnél sorban: 29, 28, 16. A védelemben pedig a Pronger, Carle kettős 18 pontnál tart. A másik oldalon Josh Gorgesnek és Hal Gillnek csak kettő van.

Nézzük is milyen sorokkal várjuk az első, hazai meccset. Első sor: Chris Pronger, Matt Carle – Simon Gagne, Mik Richards, Daniel Carcillo. A második sor: Kimmo Timonen, Braydon Coburn – Ville Leino, Scott Hartnell, Danny Briere. A harmadik sor: Ryan Parent, Lukas Krajicek – James van Riemsdyk, Aaron Asham, Claude Giroux, illetve a negyedik sor: Darrol Powe, Blair Betts, Andreas Nodl. A kapuban Michael Leighton fog kezdeni, Johan Backlund lesz a csere.

És akkor el is értünk a sérültekig. Brian Boucher legkorábban a hatodik meccsre gyógyulhat fel, mellette Jeff Carter, Ian Laperriere is hiányozni fog. A Montrealban Andrej Markov biztosan nem játszik és a hírek szerint legjobb montreali, Hal Gill sem száz százalékos. Mindenesetre a kanadai csapat védői a legjobban blokkolók a rájátszásban, 320-nál tartanak, Gill 54-gyel vezet, Gorgesnek 44, Hamrliknak 34 van.

3 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr292007205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SweFan 2010.05.16. 16:18:12

Lappy-val mi a helzyet...Nem úgy volt,hogy játszodhat ebben a szériában?
Amúgy meg sokkal jobb játékosaink vannak,a Montreal(mint ahogy a statisztika is kimutatta) egysoros csapat...Prongerék remélem megoldják azt amit sem a Caps ,sem a Pens védői nem tudtak:Camalleri- Gionta-Gomez semmlegesítése...és ugybár egyik csapatban sem volt 2olyan kaliberü hátvéd mint Pronger vagy Timmonen (ott volt Goncsár és Green,de mint látszott egyedül kevésnek bizonyultak).És nem csak hátvéd fronton vagyunk jók...azért szerintem JVR-Asham-Giorux trió jobban megfosatja Gilléket mint a másik két csapat 3.sora...amúgy JVR-ra viszzatérve...nem lehet azt mondani rá hogy rossz választás volt csak kicsit kéne javítson a helyzetkihasználásán,mivel egyik legtöbb helyzete neki van.Remélem sikerül a 2hazai meccset elhozni,megkönnyebülve lehetne utazni(nem annyira mint a Boston,mert annak nem lett túl jó a vége:D)
És végül: LET'S GO FLYERS !

PhillyFun · http://phillysport.blog.hu 2010.05.16. 17:55:45

Úgy volt, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mikor térhet vissza.
Én azért tartok a Canadiens csatársorától, ott van még Plekanec, akiről nem volt szó, az első sorban A. Kosztyicin és Cammalleri mellett 4+7-je van. A védők pedig, ahogy írtam is, nagyon jó blokkolnak és rengeteget ütköznek.
Én is bízom van Riemsdykban, valljuk be ha nem üti be Bostonban 0-3-nál azt a gólt, ki tudja, sikerült-e volna visszajönni. Jó a Montreal, de mi talán jobbak vagyunk. Nyolc győzelem és megvan a kupa.
süti beállítások módosítása