HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Hajnalban kezdődik az NHL-playoff

2010.04.14. 15:47 PhillyFun

Közép-európai idő szerint hajnali fél kettőkor megkezdi playoffos szereplését a Philadelphia Flyers. Az ellenfél az a New Jersey lesz, amelyet hatból ötször megvertünk. Most elég lenne négyszer.

Nem vár egyszerű feladat a Flyersre, bár a tengerentúli szaklapok érdekes módon minket látnak esélyesnek. Ennek bizonyosan egyik oka, hogy a két csapat alapszakaszbeli meccsei nagy Flyers-fölényt mutattak. A két csapat speciális egységeinek összevetésében a Philadelphia harmadik legjobban használta ki az emberelőnyöket, míg a Devils csak 11. ebben a sorban.

A csatárok összevetésében talán a New Jersey javára billen a mérleg, hiszen az újonc James van Riemsdykot (a képen) és Claude Giroux-t leszámítva mindenki kiábrándító alapszakaszon van túl. Jeff Carter tavaly 13-mal több gólig jutott, Mike Richards pedig hárommal több meccsen 18 ponttal kevesebbet termelt, mint egy éve. A másik oldalon a siker miatt Newarkba igazoló Ilja Kovalcsuk, az amerikai válogatottal az olimpián nagyszerűen teljesítő Zach Parise és Jamie Langenbrunner és Travis Zajac is sokkal jobb formában van. Ezen feltétlen javítani kell a siker érdekében.

A védelemben jobbnak tünik a Flyers-egység, elég Chris Prongert, Kimmo Timonen, Matt Carle-t, vagy Braydon Coburn említeni.

A kapusposzton sok minden eldőlhet. Martin Brodeur kvalitását felesleges méltatni, hiszen ebben a szezonban mindent megdöntött amiről csak statisztikákat vezetnek. Azt is hozzá kell tenni, hogy a végén a Flyers nagyon sokat köszönhet, Brian Boucher-nak, akinek bravúrjai nélkül most nem lennénk ott, ahol vagyunk.

Bízhatunk az edző, Peter Laviolette tapasztalatában is. Igaz nyolc NHL-szezonjából csak háromszor jutott el csapataival a playoffba, de ezek közül 2006-ban Stanleyt nyert a Carolinával.

A Philadelphia egyébként így játszik a New Jersey-vel: 04.14 (New Jerseyben), 04.16. (New Jerseyben), 04.18. (Philadelphiában), 04.20. (Philadelphiában). Ha szükséges, a további meccsek: 04.22 (New Jerseyben), 04.25. (Philadelphiában), 04.27. (New Jerseyben).

1 komment

Címkék: sport jégkorong nhl rájátszás philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr641920963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása