HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Történelmet írhat idén a Phillies

2010.04.08. 16:32 _benchpotato

Ne nagyon tessék fogadni a Philadelphia Phillies ellen idén. Sem. Merthogy tavaly sem fogadott sok mindenki ellenük, és a döntőig nem is volt sok gondjuk, de a Yanksszel ők sem bírtak. Idén valami olyasmire készülnek, amit a 40-es évek óta egyetlen National League-csapat sem tudott véghezvinni: zsinórban harmadik döntőjükre hajtanak.

Az elemzők egyetértenek abban, hogy a Phillies az idei MLB-szezon egyik legnagyobb esélyese, de abban is, hogy legnagyobb gondját nem sikerült tökéletesen megoldania. A Bullpen, azaz a cseredobók helyzet nyugtalanító, ahogy már tavaly is az volt: hiába vezetett sokszor a hajrában a Phillies, a relieverek és closerek nem hozták magukat – többek között ezen, és a feltámadó New York-i nagy vágók formajavulásán múlt a 2009-es címvédés.



De kezdjük a legfontosabbal: a kezdő dobók közé bekerült egy igazi világsztár. Roy Halladay-t 11 év után sikerült megléptetni a reménytelen Torontóból, a klasszis nemcsak azért lesz nagyon fontos, mert hihetetlen széles dobórepertoárral rendelkezik, hanem azért is, mert levesz némi nyomást Cole Hammelsről, akitől mindenki a mannát várja Phillyben. Cole tavaly döcögősen kezdett, de Halladay-jel a háta mögött nem kell annyit dobnia, mint tavaly, amit bizonyára örömmel fogad egyébként is sérülékeny a könyöke. Mellettük Cliff Lee, Durbin, és persze Pedro „who’s your daddy” Martinez nyomul.

A bullpen tavaly nem teljesített vészesen rosszul, a 3,61-es ERA nem kimondottan gyenge, de inkább közepes, és egy bajnokesélyesnek ez kevés. A kulcs természetesen Brad Lidge, aki 2008-ban a liga legjobb closere volt, de tavaly eladott néhány meccset, köztük a World Series-ben is, ezért most olyan záró dobókat hoztak, mint Danys Baez, vagy Jose Contrearas. Ha mellettük Lidge is összekapja magát, nem lesz gondjuk a 7-9. inningben sem.



A védelem már tavaly is rendben volt, most egy kockázatos döntés okozhat gondot. A frissen igazolt Placido Polanco óriási vágó, ezért mindenképpen helye van a csapat batting rotationjében, de ehhez ugye helyet kell találni neki a pályán védekezésben is. Namármost, az ő posztja valójában 2nd baseman, de ott Utley helye megkérdőjelezhetetlen (ráadásul a csapat második legjobb ütőjéről is beszélünk), a shortstop posztján pedig Rollins játszik, akit szintén nem lehet nagyon macerálni, hogy másszon egy pozícióval lejjebb. Polancónak megvan a karja a hármas base-hez, de a döntés kockázatos, hiszen 2002 óta alig játszott itt.

A menedzsment egyébként az ütősorrendben is kellemes gondokkal küzd, hiszen Polancót valahogy be kell illeszteni a nagy vágók közé: Werth és Ibanez a sorrend közepéről kirobbanthatatlan, a két home run-király előtt inkább a base-ek feltöltése lesz a fontos feladat, ezért stabil ütőjátékos kell, aki lopni is tud, ha úgy puffan. A hírek szerint kettes ütő lesz az új fiú, aminek biztosan nem örül a szélvészgyors 3. ütő, Shane Victorino, aki nem tud lopni, ha szerencsétlenkednek előtte.

Mindenesetre nem kezdődött rosszul, hiszen az első meccsén Halladay behúzta első győzelmét, ráadásul nem rövid pályafutása második RBI-át is beütötte. Gratulálunk, Roy!

És persze Go, Phillies!
 

Szólj hozzá!

Címkék: baseball philadelphia phillies

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr981904939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása