HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Tampa 15 gólos meccsen nyert Philadelphiában

2010.11.19. 11:00 PhillyFun

Elképesztő gólparádét hozott a Flyers–Lightning meccs. Hiába lőttünk hetet, a Tampa így is nyerni tudott. Amiben legerősebb a Tampa, az ki is jött, Steven Stamkos mesterhármas és öt pont.

Négyszer is vezetett a Philadelphia Flyers a Tampa Bay ellen, hét gólt is ütött, mégsem sikerült nyerni. Egymás után második vereségét szenvedte el a csapat. Az első harmadban kilenc gól esett, negyven perc után pedig már 14-et látott a Wells Fargo Arena 19 672 nézője. Az első adat rekord a Flyers franchise-történetében. De az NHL-ben is régen akadt rá példa, egészen pontosan 1991. december 17-e után. Tizennégy gólt negyven perc alatt pedig 1986. január 17-e óta nem láthattak az észak-amerikai hokiszurkolók.

A tizenöt gól nem számít még rekordnak a Philadelphia történetében, háromszor is előfördult, hogy 17 gól esett a meccsén, legutóbb 1988. február 23-án a Detroit ellen 11-6-os siker.

Steven Stamkost nem lehetett tartani, a góllövő- és a pontlistán is első 20 éves hokis három gólt lőtt és két gólpasszt adott. Hiába vezetett 2-0-ra, 3-2-re, 5-3-ra és 7-5-re is a Philadelphia, nem sikerült nyerni, az utolsó játékrészben Nate Thompson döntötte el a két pont sorsát. 12,9 másodperccel a vége előtt Briere kiegyenlíthetett volna, de Mike Smith nagyot védett.

A Flyersben csak Nyikolaj Zsergyev jutott el három pontig (2+1), Sean O’Donnell, Mike Richards, Scott Hartnell és Matt Carle jutott 2-2 pontig, egyedül Zsergyev duplázott. Szergej Bobrovszkij 11 lövésből négy gólt kapott, majd Brian Boucher folytatta – október 25-e után először védett –, neki is jutott négy gól, 22 lövésből. A részletes statisztikák.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr402458975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása