HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Írjon megint történelmet a Flyers

2010.05.29. 16:14 PhillyFun

Az 1975-ös bajnoki cím és az 1997-es kupadöntő után megint a Stanleyért harcol a Philadelphia Flyers. Az NHL történetének a második csapata a miénk, amely az alapszakasz utolsó napján jutott a playoffba és a döntőig menetelt, de az első lehet, aki meg is nyeri azt.

A Flyers a New York Rangerst szétlövésben győzte le az alapszakasz utolsó játéknapján. Ezzel jutott a legjobbak közé. Hasonló bravúrra 1959-ben a Toronto Maple Leafs volt képes, de aztán a döntőben kikaptak a Montrealtól. A Boston elleni fordítás után újra történelmet írhat a Flyers.

Az tény, hogy nagyon sokan a Chicagót vélik esélyesebbnek, de az idei sorozatban annyi meglepetés történt már, hogy lehetetlen megtippelni a későbbi bajnokot. Inkább néhány érdekes felvezetésnek a döntő előtt.

Az első ilyen, hogy edzőnk, Peter Laviolette az NHL történetének nyolcadik olyan edzője, aki a szezon közben vette át a csapatot és aztán a döntőbe vezette. Közülük négyen akadtak, akik aztán a bajnokságot is megnyerték: Dick Irvin (1932, Toronto), Al MacNeil (1972, Montral), Larry Robinson (2000, New Jersey) és tavaly Dan Bylsma (2009, Pittsburgh). Laviolette egyébként már tudja hogyan kell nyerni, 2006-ban megmutatta a Carolinával.

A Montreal ellen háromszor shutouttoló Michael Leighton a negyedik olyan kapus (Patrick Roy, Miikka Kiprusoff és Dwayne Roloson után), aki máshol klubot váltott szezon közben és eljutott a döntőbe.

A védekező egységünk egyik alapembere, Ian Laperriere az aktív játékosok között harmadik legtöbbet játszott játékos, aki még semmit sem nyert. Laperriere 1144 meccsnél tart, Roman Hamrlik (1322) és Owen Nolan (1265) áll még előtte.

Marian Hossa, a Chicago csatára az NHL történetének első olyan játékosa, aki egymást követő három évben eljutott a döntőbe. Szépséghiba, hogy Hossa még így sem nyert semmit. A Philadelphiában Chris Pronger készül a harmadik fináléjára. 2006-ban még kikapott az Edmontonnal, de 2007-ben nyert az Anaheimmel. A Hawksban John Madden, Andrew Ladd és Tomes Kopecky nyert már kupát.

Érdekesség, hogy a Boston elleni sorozat előtt 100 az egyhez adták a Flyers végső győzelmét. Korábban volt ennél még esélytelenebb csapat sikere. 1995-ben a Houston NBA-s gárdáját 150 az egyhez vélték esélyesnek a bajnoki címre, amit aztán meg is nyert.

A playoffban ez lesz a második párharc a Blackhawks ellen, 1971-ben a Chicago söpréssel nyert. Az alapszakaszban egyetlen meccsen találkoztak, ezt Philadelphiában a Flyers nyerte 3-2-re, a győztes gólt Pronger ütötte 2,1 másodperccel a vége előtt, Michael Leighton lett a meccs legjobbja, 39 védéssel.

Az első meccset, közép-európai idő szerint, vasárnap hajnali kettőkor játsszák Chicagóban. Ott, ahol három éve még, amikor utolsó előtti lett a csapat 12 727 néző volt az átlagnéző szám, idén már 21 356.

Szólj hozzá!

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr732040519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása