HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

A Flyers történelmet írt

2010.05.15. 13:20 PhillyFun

Egészen fantasztikus bravúrt hajtott végre a Philadelphia. Ma hajnalban, három gólos bostoni vezetésről fordítani tudott, Simon Gagne győztes góljával megvertük a Bruinst, ezzel 0-3-ról megfordítottuk a párharcot, 35 éve nem történt ilyen az NHL-ben.

1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben pedig a New York Islanders volt képes hasonló bravúrra. Ráadásul az elmúlt 19 évben nem volt még olyan playoffok hetedik meccsén, hogy egy csapat 3-0-ról elveszítsen egy meccset.

Tizennégy perc játék után nem úgy nézett ki, hogy a Flyers sikerrel veszi a meccset. Michael Ryder a hatodik percben szerzett vezetést, majd Milan Lucic öt perc alatt kétszer is betalált. Az első két hazai gól ráadásul emberelőnyből született úgy, hogy a Boston adódó lehetőségét kihasználta.

A 18. percben aztán lélektanilag nagyon fontos és tegyük hozzá szerencsés gólt lőttünk. James van Riemsdyk egészen Pazar csellel játszotta magát tisztára, lövése nem volt túl jó, de szerencsére a menteni igyekvő Tuukka Rask lábbal a saját kapujába húzta be a korongot.

A második harmad kilencedik percére aztán kiegyenlített a Philadelphia. Előbb Scott Hartnell szépített, majd Danny Briere egyenlített, nem is akárhogy. Talán tudatosan, talán nem, de tény, a kapu mögött körbekorcsolyázva, Matt Hunwickra emelte a korongot, akinek a testéről a kapuba pattant.

Az utolsó harmadban – a sorozatban már másodszor – győztes gólt szerző Simon Gagne döntötte el a meccset. Ráadásul egy óriási butaságot követette el Boston, túl sokan voltak a jégen. A Flyers is kihasznált egy emberelőnyt, amivel eldöntötte a sorozatot. Óriási bravúr, hiszen az NHL történetében csak háromszor fordult elő, de az összes major sportot ideszámítva is csak négyszer.

Néhányan kisérték el a csapatot Bostonba, de fantasztikus volt látni, amint a góloknál bevágják az élőképet a Wachovia Centerből, ahol közel húszezer szurkoló kivetítőkön figyelte az eseményeket.

A nagyszerű siker után Peter Laviolette így nyilatkozott: „A hetedik meccsek igazi férfiembereknek valók. És a játékosaim ma bebizonyítottak, hogy azok. Én igazán büszke vagyok, büszke vagyok, hogy ilyen hátrányt is sikerült ledolgozni, és büszke vagyok mert a srácok ma is elhitték, hogy bármilyen hátrányból képesek fordítani”

Claude Julien, a Boston mestere szomorúan kommentálta az eseményeket: „Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, de a háromgólos vezetést elérése túl sokat kivett a fiúkból. A folytatásban már nem maradt energiánk.

Minden játékos dicséretet érdemel. Ki kell emelni Simon Gagne-t, aki a sérülése után visszatérve óriásit lendített a csapaton. Az utolsó négy Boston elleni meccsen pontszerző volt. Aztán van Riemsdykot, aki karrierje első playoffos gólját lőtte a lehető legjobbkor. A 26 éves finn, Ville Leino két gólpasszt adott, de két ponttal zárt Danny Briere és Scott Hartnell is. Michael Leightonnak megint voltak bravúros védései, főleg a harmadik harmadban. Claude Giroux – van Riemsdyk és Briere – mellett a legtöbbet, négyet lőtt kapura. Matt Carle és Chris Pronger 4-4 alkalommal blokkolt és ezen a meccsen bulik elhozatalában is jobbak voltunk.

Sok idő nincs a pihenésre. Vasárnap éjszaka kezdődik a Montreal elleni párharc. A playoffban először nálunk lesz a pályaelőny. Különleges lesz a finálé, hiszen a hetedik és a nyolcadik még sosem játszott konferencia-döntőt. A szakemberek véleménye, hogy ez a párharc is el fog húzódni a hetedik meccsig. Akárhogy is lesz, mentálisan nagyon erős Flyers, ezt bebizonyította. A Philadelphia 35 év után játszhatna a Stanley-kupárt, 1975-ben nyertünk legutóbb, éppen itt lenne az ideje.

Boston Bruins-Philadelphia Flyers 3-4 (3-1, 0-2, 0-1)
Boston, TD Garden, 17 565 néző. Vezette: Stephen Walkom, Kelly Sutherland. Vonalbírók: Greg Devorski, Pierre Racicot.
Gólszerzők
1. harmad
05:27 BOS PPG - Michael Ryder (4). Gólpassz: M. Recchi (4), Z. Chara (5)
09:02 BOS PPG - Milan Lucic (4) Gólpassz: D. Wideman (11), J. Boychuk (4)
14:10 BOS Milan Lucic (5) Gólpassz: –
17:12 PHI James van Riemsdyk (1) Gólpassz: C. Giroux (6)
2. harmad
02:49 PHI Scott Hartnell (2) Gólpassz: V. Leino (4), D. Briere (8)
08:39 PHI Danny Briere (7) Gólpassz: S. Hartnell (4)
3. harmad
12:52 PHI PPG - Simon Gagne (4) Gólpassz: M. Richards (12), V. Leino (5)
Büntetések
1. harmad
05:19 PHI Scott Hartnell: magas bot - 2 min
07:41 PHI Danny Briere: magas bot - 2 min
2. harmad
06:01 BOS Marc Savard: bottal akasztás - 2 min
09:07 PHI Daniel Carcillo: magas bot - 2 min
12:34 BOS Johnny Boychuk: bottal akasztás - 2 min
3. harmad
11:10 BOS Shawn Thornton: túl sok játékos a jégen - 2 min
Kapura lövések
PHI 27 (8-11-8); BOS 25 (14-6-5)
Kapusok
PHI: Michael Leighton 22/25; BOS: Tuukka Rask 23/27.
Emberelőnyök
PHI: 1/3; BOS: 2/3.

2 komment

Címkék: sport jégkorong nhl philadelphia flyers

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr442005004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPeti_87 2010.05.15. 14:36:47

History is made
a narancs-feketék sosem adják fel!!!
come on Philly!

deny79 2010.05.15. 15:46:44

Az egész párharcra jellemző volt ez a hetedik meccs. Lassan, kissé nehézkésen indult be a szekér, de (néhol szerencsével) visszajöttünk párharcba/meccsbe, majd ott már el tudtuk dönteni a találkozót.
süti beállítások módosítása