HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Ezt történt az Eagles-szel

2010.06.03. 16:54 deny79

 Pár hír az elmúlt időszakból:

Hétfőn, azaz május 31. óta újra OTA van, ahol természetesen zajlik. De kezdjük a legnagyobb volumenű dologgal, Marlin Jackson, a csapat egyik jelőltje a kezdő FS posztra lesérült kedden. A sérülés nagyon komoly (Achilles), a szezont biztosan ki kell hagynia. Természetesen a kiesése felvett néhány kérdést:
Ki lesz a kezdő FS?
Hogy fog kinézni a depth FS poszton?
Szükséges-e új emberrel megerősíteni DB poszton a csapatot?

Próbáljunk sorrendbe haladni, a sérülésnek köszönhetően, illetve Nate Allen eddig mutatott játékának köszönhetően valószínűleg a frissen draftol DB szerzi meg a kezdő poziciót. Sokak szerint ez nem baj, elvégre a potenciál megvan benne, hogy nagy dolgokat vigyen végbe az NFL-ben, és ha Marlin nem sérül meg, akkor is ő kezdett volna. A második kérdésre a válasz már kicsit elkeserítőbb, a tavaly is néha elég hiányos DB sor rövidült meg egy olyan játékossal, akitől egyértelműen minőségi javulást lehetett várni (Marlin Jackson idén érkezett Indianapolis-ból, akik 2005-ben az első kör végén draftolták). Tehát a két S posztra van Allen, Mikell, Coleman, Demps, Harris. Ezek közül Quinton Mikell kezdő stron safety szerep megkérdőjelezhetetlen, míg a cseréje szinte biztosan Coleman lenne (persze FS-SS szituációtól függően rotálodhat egymás között). A maradék három ember maradna FS posztra, de Macho Harris ezzel kiesik a CB-depth-ből valószínáleg, ahova idén szántuk (bár ez sem teljesen igaz, mert akár besegíthet ide is, oda is, de egy nem várt újabb sérülés esetén máris rossz lehet a helyzet). Persze, azonnal felmerült, hogy kellene valakit szerezni. A helyzet is adott volt, Atogwe a Rams-től. De ezt azonnal cáfolta mindenki egyelőre az Eagles-nél.

Mielőtt Marlin Jackson megsérült volt egy 11v11 játék a srácok között, természetesen ütközések nélkül, ahogyan amúgy az egész OTA zajlik. Itt a kezdők a következőek voltak:

Offense: Kolb (QB), McCoy (RB), Weaver (FB), Jackson (WR), Maclin (WR), Celek (TE), Peters (LT), Jean-Gilles (LG), Cole (C), Andrews (RG), Justice (RT).

Defense: Parkes (LE), Bunkley (DT), Patterson (DT), Cole (RE), Fokou (LOLB), Bradley (MLB), Sims (ROLB), Samuel (CB), Hobbs (CB), Mikell (SS), Jackson (FS)

 Tehát egyelőre az újoncok közül senki nem került a "kezdőbe", kivétel Sims és Jackson, de ők csak a csapatnál újak ugye. Amúgy az edzésen mindenki megjelent, de hárman nem edzettek a többiekkel együtt, ők: Jamaal Jackson, Tod Herremans és Victor Abiamiri.

Hogy ne legyen minden szurkolónak nyugodt álma, ma azaz június 2.-án újabb negatív hír érkezett, Stewart Bradley (aki ACL miatt a tavalyi szezont kihagyta) kénytelen volt előbb befejezni a munkát. Igaz, gyorsan érkezett a megnyúgtatás mind a csapat, mind Stew részéről, hogy nincs semmi gond. Amúgy a fiúk most hétfőtől péntekig, jövőhéten pedig hétfőtől majd csütörtökig végzik az OTA feladatokat, ezután pedig csak július 26.-ától találkoznak a traning camp keretén belül.

A napokban érkezett a hír, mi szerint az első újonccal aláírtuk a szerződést, Charles Scott (RB) 4 évre írt alá összesen 1,88 millió dollárért, illetve 90.000 dollár aláírási összeget is kapott. Üdv a csapatban Charles, illetve sok sikert!

Illetve tegnap jelent meg egy cikk, mely Shady McCoy-jal foglalkozik, de elkapások terén. A cikk szerzője kiemeli, hogy Shady tavaly 18. legjobban elkapó RB volt az NFL-ben, de a legjobb a rookie-k közül. Ezután összefoglalja, miért várhatunk idén még jobb évet LeSean-tól. Ezek az érvek:

Nagy valószínűséggel idén több játéklehetőséget fog kapni, hiszen már teljes mértékben No.1 RB lett.

Philadelphiában mindig is szerepet kapott a Reid-éra alatt a RB-screen, illetve RB-dumpoff passzjátékok, de tavaly ezek valamiért hanyagolva lettek. Várhatólag ezek idén újra vissza kerülnek kiemelt helyre a playbookban.

A listán szereplő 18 játékos közül Shady a 6. legrosszabb volt az elkapás átlaggal, mely főleg annak tudható be, hogy Donovan az utolsó pillanatban löbbölte oda a lasztit neki, amikor nagy volt a nyomás, vagy nem tudott az elkapás után Shady sok yardot megtenni. De ez várhatólag változni fog, mert McCoy több route-ot futhat, esetlegesen nagyobbakat is, illetve egyre jobban rá fog érezni a yard after catch-re, mivel rengeteget gyakolják idén vele.

A végére pedig egy olyan érv maradt, mely kétséges azért. Ez pedig, hogy az O-Line jobb munkát fog végezni, így Shady-nek kevesebbszer kell maradnia blokkolni, többször futhat elkapni, mely várhatólag több elkapást is fog eredményezni. A kérdés csak az, Kolb tudja-e Donovan számait hozni.

Shady amúgy idén 40 elkapásból 308 yardot szerzett (7,7-es átlag elkapásonként) és kettő 20 yardnál hosszabb elkapása volt csak.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nfl amerikai foci philadelphia eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr732053766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása