HTML

Philly Sportja

Philadelphia, öt major csapat, egyetemi csapatok, minor ligák. Mindent Philly városáról

Friss topikok

Már öttel vezet a Phillies

2010.09.22. 11:54 PhillyFun

Másodszor is legyőzte az Atlantát a Philadelphia Phillies az MLB keddig játéknapján, így már öt győzelemmel vezet. Folytatódott az egészen elképesztő szeptemberi sorozat. Roy Halladay 28 éves philadelphiai rekordot döntött meg.

Egészen elképesztő sorozatot produkál ebben a hónapban a Philadelphia Phillies. 20 meccséből a tizenhetideket nyerte meg kedden és újra csak a csoportrivális Atlanta Braves ellen. Roy Halladay volt a pitcher, aki ezzel a sikerrel már a huszadik idei sikerét szerezte meg. Pályafutása során harmadszor érte el ezt a határt, de philadelphiaiként először. Sőt 1982 óta ő az első Phillies-játékos, a Hall of Fames Steve Carlton után, aki erre képes volt. Jobbkezes pitcher pedig 1955 óta nem volt képes a Philliesben ekkora bravúrra. Ezzel a sikerrel még biztosabban vezet a Philadelphia, tíz meccsel az alapszakasz vége előtt már öt győzelem az előnye.

Sorrendben a 119. meccsen játszott teltház előtt a csapat a Citizens Bank Parkban és meg is hálálták a bizalmat. A harmadik és a hatodik inningsben dőlt el Werth három, Ibanez két pontot érő ütéssel fejezte be a meccset, utóbbi kétszer is duplabázist ütött. A harmadik játékrészben Werth home runjából Polanco és Utley is pontot szerzett. A hatodikban Ibanez második duplájából Howard szerezte a negyedik, Werth az ötödik pontot. A Philadelphia idei 50. hazai győzelme ez és 27 vereség mellett 1993 óta ne volt ilyen jó otthoni mérleg.

Közben egy másik csoportban már eldőlt, a Minnesota Twins megnyerte az AL Centralt, mivel már 12 győzelemmel vezet a második Chicago White Sox előtt.

09.21.: Philadelphia Phillies-Atlanta Braves 5-3
Philadelphia, Citizens Bank Park, 45 264 néző.
Győztes dobó: Halladay (W 21-10) SO 3, ERA 2,53, 7,0 innings.
Home run: Werth (25, 3rd inning off Minor, 2 on, 1 out).
Tripla ütés: -
Dupla ütés: Ibanez 2 (34, Minor, Dunn, M).
Összes bázis: Polanco 2; Utley 2; Howard; Werth 5; Ibanez 4; Valdez, W 2; Halladay.
RBI: Werth 3 (79), Ibanez 2 (78).
Run (5) Werth 2, Polanco 1, Utley 1, Howard 1.
Hit (12) Polanco 2, Utley 2, Werh 2, Ibanez 2, Valdez 2, Howard 1, Halladay 1.

Szólj hozzá!

Címkék: sport baseball mlb philadelphia phillies

A bejegyzés trackback címe:

https://phillysport.blog.hu/api/trackback/id/tr832314539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása